Mecanitzats Plàstics

 

 

Mecanitzats Plàstics

Per tal d’oferir la mecanització de plàstic de precisió, cal conèixer molt bé el comportament dels plàstics d’enginyeria. El pitjor enemic del plàstic és la temperatura. Com a resultat de la temperatura, els diferents termoplàstics poden variar les seves dimensions.

Cal tenir en compte que l’esforç per a la mecanització del plàstic és més baix que en els metalls. També és necessari reduir la subjecció en el plàstic per evitar tensions i deformacions que es puguin produir mitjançant un tancament excessiu de les pinces.

Quan es tracta de mecanitzar el plàstic, cal controlar la calor que es pot generar durant el treball, per tal d’evitar la tensió alliberadora i, en conseqüència, es produeixen peces que no tenen paral·lelisme.

Hi ha 56 denominacions termoplàstiques al mercat, segons ISO10438 / DIN7728, sense tenir en compte les diferents combinacions (additius, PTFE, fibra, etc.). Per a una adequada mecanització plàstica cal determinar correctament les eines, avanços i revolucions.

Per això, com a enginyeria especialitzada en mecanització de plàstics, podem oferir els nostres consells perquè la vostra aplicació es desenvolupi amb l’èxit i el cicle de vida necessaris.

Els plàstics d’enginyeria són un substitut perfecte per a aplicacions quan s’utilitzen metalls. Sempre sota un estudi previ, tenint en compte el treball i les condicions ambientals de la vostra sol·licitud, podem proposar un possible canvi…

Cal revisar el disseny i les toleràncies. Com a conseqüència del comportament elàstic viscós dels diferents materials plàstics, poden presentar una major expansió tèrmica que els metalls. Dins dels diferents materials plàstics, hi ha els que tenen una major expansió tèrmica i uns altres amb una alta estabilitat dimensional.

Per a la mecanització plàstica, és recomanable el següent:Mecanizados Plásticos

  • Mètodes de fixació de llum. Eviteu forçar el plàstic.

  • Les vores esmolades no són aconsellables en la mecanització interior.
  • Introduïu les vores per a una transició suau entre la peça de plàstic i l’eina de tall.

  • Eviteu roscar al plàstic. És preferible aplicar gorres de mà o helicoil.

  • Quan sigui possible, apliqueu lubricants solubles. Aneu amb compte ja que hi ha materials estructurals amorfs que pateixen atacs químics al contacte amb aquests productes, que també es poden degradar, cristal·litzar i esclatar amb més facilitat.